Meruňkové knedlíky

Letní klasika

Srpen 16, 2016

Co by to bylo za meruňkovou sezónu bez meruňkových knedlíků?? Tak jsem se do nich dnes zase pustila. Moje babička ovocné knedlíky dělávala z bramborového těsta a říkala, že to jsou ty pravé. Já jsem zatím u těch tvarohových.
Vůbec jim neuškodí, když je syrové dáte do mrazáku. V zimě jako když najdete! Já jsem dnes proto vařila dvojitou dávku. Takhle chutnají nám:

 zahrada-ovoce-merunky-1 fotolia_111313540_xs_1600x900ms

MERUŇKOVÉ KNEDLÍKY

 

Doba přípravy: 20 min., když už máte cvik
Doba vaření: cca. 7 min.

IMG_0984 (Large)

Co je potřeba, když chcete nakrmit 4 lidi:

přibližně 200-250 g pěkných zralých vypeckovaných meruněk

250 g tučného tvarohu – ne ve vaničce
250 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
tvaroh k podávání (buď nastrouhaný tvrdý, nebo měkký)
rozpuštěné máslo
moučkový cukr

IMG_0978 (Large)

Postup:

1. Všechny suroviny zpracujte v hladké těsto, já to nechávám na svém robotovi. Těsto pak vyválejte na pomoučněném válu na co nejtenčí placku, ale tak, aby se nepotrhala,
až do ní budete balit meruňky.

2. Placku pak krájejte na čtverečky – samozřejmě ne pravidelné, do kterých pak zabalíte každou meruňku. Mezi dlaněmi vyválejte kuličku. Neměl by vykukovat ani kousek meruňky, do knedlíku
by se pak dostala voda a popraskaly by.

3. Připravené knedlíky opatrně vložte do vroucí vody ve velkém hrnci a čekejte, až vyplavou. Trvá to do 7 minut. To je chvíle, kdy jsou hotové.

♥  A jak je servírovat? Každý to má jinak. Já od dětství zbožňuji kašičku (říkám jí „kejda“), ve které na talíři utápím hlavně ty teplé meruňky. Skládá se z hodně, ale fakt hodně másla, měkkého
tvarohu a pořádné lžíce cukru. Jsem schopná sníst jeden knedlík a kašičku si stále přidělávat.

IMG_0986 (Large)

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Meruňkové knedlíky”

  1. Petra K. napsal:

    Tvarohové jsou prostě nej, tak jak jsou na fotce je mám nejraději….mňam.

Napsat komentář

Další příspěvky