Slaný koláč s lesními houbami

Chuť lesa

16 srpna, 2016

Miluji houby. A vše, co k nim patří. Vůni lesa, praskání větviček, to napětí, jestli se nějaký klobouček objeví… S láskou je pak čistím a krájím, s nadšením vařím a s chutí jím. Tenhle slaný koláč je úchvatný, určitě ho vyzkoušejte!13873203_267246406991809_3230732282537171776_n (Large)

 

SLANÝ KOLÁČ S LESNÍMI HOUBAMI

Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 5 min.
Doba pečení: 5 + 20 min.

DSC01412 (Large)

Na 1 koláč si připravte:

250 g listového těsta
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
300 g hub (nejlepší jsou čerstvé pravé hřiby)
100 g slaniny nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku
200 ml smetany ke šlehání
3 vejce
50 g strouhaného parmezánu
lístky z 5 snítek tymiánu
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200´C. Rozválejte těsto a vyložte jím kulatou koláčovou formu. Nechte přesahovat okraje, sjíždí totiž dolů. Poté formu vložte na 5 minut do trouby, aby těsto mírně
zezlátlo. Poté teplotu ztlumte na 180´C.
2. V pánvi opečte na másle a oleji nakrájené houby se slaninou a česnekem dozlatova. Pak přimíchejte smetanu, vejce, sýr, tymián a muškátový oříšek. Osolte a opepřete (čerstvě strouhaný
pepř je nejlepší).
3. Hotovou směs nalijte na korpus a pečte 20 minut, dokud není náplň pevná. Nekrájejte koláč úplně horký.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

4 komentáře: “Slaný koláč s lesními houbami”

  1. Sarka Zemanova napsal:

    Kolac je naprosto dokonaly☺

  2. Jaňulík napsal:

    Jako vždy vynikající! Pečeme již po několikáté. :-*

Napsat komentář: Sarka Zemanova Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky