Šťouchané brambory s bylinkami

Báječná příloha

Srpen 16, 2016

Šťouchané brambory jsou velice oblíbenou přílohou, která se dá vytvořit na několik způsobů. Bylinkové, které vařím já, jsou také úžasné.

 

BYLINKOVÉ ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

Doba přípravy: 10 min. + 2 min. na dokončení

Doba vaření: 20 min.

DSC01460 (Large)

 

Na 4 porce:

8 větších brambor pokrájených na kostičky
3 jarní cibulky
2 rozmáčknuté stroužky česneku
veliká hrst bylinek – libeček, pažitka, petrželka
1 dcl smetany ke šlehání
3 lžíce másla
sůl

BeFunky Collage (Large)

 

Postup:

  1. Brambory uvařte doměkka v osolené vodě v zakrytém hrnci. Mezitím na másle opečte jarní cibulku,
    česnek a bylinky. Trvá to chvilku. Až česnek zavoní a bylinky budou krásně obalené v másle, vypněte
    plotnu, jinak vám vše zhořkne.
  2. Po uvaření brambory přecedíme. Nasypeme do mísy a šťouchadlem rozmělníme. Ale ne do hladka!
    Vmícháme opečenou směs a poté smetanu. Ochutnáme a dosolíme, je – li potřeba.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky