Rohlíčky s tvarohem, mákem a povidly

Křehké a plné chuti..

25 srpna, 2016

Tyhle rohlíčky jsou vynikající! Zajímavé na nich je, že se zpracovávají z kvásku, ale bez kynutí. Bude vám asi chvilku trvat, než se vám budou dařit krásně zamotat (já jsem to pochopila až v polovině), ale výsledek stojí za to. Náplň si vyberte dle libosti, já jsem se pustila do těchto třech. 

 

ROHLÍČKY S TVAROHEM, MÁKEM A POVIDLY

 

Doba přípravy:  cca. 45 min.

Doba pečení: cca. 12 min.



Na asi 50 – 60 rohlíčků je potřeba:

 

10 lžic vlažného mléka

1 lžíce krupicového cukru

1 kostka droždí

500g hladké mouky

250g másla, změklého

1 vejce

špetka soli

MC5079e7_shutterstock_137314331

Náplně:

povidlová (povidla se lžičkou rumu)

tvarohová (tvaroh se žloutkem a vanilkovým cukrem)

maková (mletý mák + trocha mléka + vanilkový cukr + špetička skořice)

 

Po dopečení: 

4 lžíce rozpuštěného másla smíchaného s 1 lžící rumu na potírání

moučkový cukr na obalení

 

 

Postup:

 

  1. Troubu předehřejte na 180°C. Mléko, cukr a rozdrobené droždí smíchejte v hrnku a nechte v teple vzejít kvásek. Na válu rychle smíchejte mouku, máslo,
    vejce a sůl a vzniklou směs polijte vzešlým kváskem. Vše zpracujte dohromady a ihned – bez kynutí – začněte s výrobou rohlíčků.
  2. Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého rozválejte asi 3mm silné kolo. Každé kolo potom nařežte nožem nebo rádýlkem na 8 trojúhelníkových výsečí.
    Na nejkratší stranu trojúhelníku naneste vždy trochu náplně a od té strany zarolujte rohlíček tak, že budete končit úzkou dlouhou špičkou.
  3. Rohlíčky skládejte na plechy vyložené pečicím papírem a ihned vkládejte do trouby. Pečte je dorůžova – trvá to asi 10–12 minut.
  4. Upečené, ještě horké rohlíčky potírejte rozpuštěným rumovým máslem a obalujte v moučkovém cukru.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky