Bruschetta s rajčátky

Topinky po italsku

26 srpna, 2016

Bruschetta (čti brusketa) je vlastně italská podoba topinky. Měla by být krásně křupavá, akorát tak nasáklá olivovým olejem a měla by vonět po česneku, čerstvých rajčátkách a bazalce. 

 

Než se pustíte do výroby bruschett, vše si důkladně připravte. Vypadá to, že jsou snadné, ale dá se na nich dost pokazit. Například když máte plátky pečiva upečené dřív, než hotovou
rajčatovou směs. Pečivo vychladne a ztvrdne. Vše musí navazovat hladce. Bruschetta se musí podávat teplá!

BRUSCHETTA S RAJČÁTKY

Doba přípravy: 10 min.

Opékání:  5 min.

 

DSC01832 (Large)

 

 

Na 4 bruschetty si připravte:

 

6 velkých zralých rajčat

cca. 100 ml nejlepšího olivového oleje, co máte

velkou hrst čerstvé bazalky

4 podélné půlky ciabatty nebo plátky veky, bagety..

1 velký stroužek česneku

sůl

čerstvě mletý pepř

 

DSC01821(Large)

 

Postup:

  1. Nejdříve si připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na malé kousky (správně by se měly zbavit jádřinců, ale já to nedělám). Zalijte je polovinou olivového oleje.
  2. Plátky pečiva vložte do trouby pod gril na 5 minut. Můžete je opéct i nasucho na pánvi.
  3. Teprve teď přidejte k rajčatům bazalku, dřív by stihla zčernat. Promíchejte. Osolte a dle chuti opepřete. Každou bruschettu pěkně potřete z obou stran česnekem,  polijte olivovým olejem a naservírujte na ni rajčatovou směs.

 

 

DSC01824(Large)

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky