Květákové placičky

Takhle chutná moje dětství..

31 srpna, 2016

Tohle je jedno z mých nejzamilovanějších jídel. Květákové placičky umí samozřejmě nejlíp moje maminka, ale po několika desítkách pokusů se jí už snad přibližuji. Pokud jste je nikdy nevařili a povedou se vám napoprvé, tak se vám klaním! Anebo jsem ten recept správě sepsala.

Jsou skvělé klidně i za studena – tedy pokud vám zbydou!

 

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba vaření: cca. 30 min.

Doba smažení: cca. 15 min.

DSC01936 (Large)

Asi na 16 placiček:

 

1 velký květák rozebraný na růžičky

3 mrkve nakrájené na kousky

1 kedlubna nakrájená na kousky

3 kapustové listy (nemusí být)

kousek petržele

1 cibule vcelku

1 větvička libečku

1 větvička celerové natě

sůl

1 rohlík rozdrobený na kousíčky

2 vejce

asi ½ hrnku strouhanky

majoránka

rostlinný olej na smažení

DSC01928 (Large)

 

Postup:

 

  1. Ve vroucí osolené vodě uvařte všechnu zeleninu. Než změkne, bude to trvat asi půl hodiny. Vyjměte cibuli, libeček a nať. Libeček rozkrájejte na kousíčky, přidáte ho pak do směsi.DSC01931 (Large)
  2. Sceďte vodu, odstraňte cibuli a zeleninu přesuňte do mísy. Nechte vychladnout. Poté ji rozmačkejte šťouchadlem na brambory – téměř na kaši.

    DSC01933 (Large)

  3. K zelenině přihoďte rohlík, vejce, majoránku a strouhanku.
  4. Rozpalte si olej a tvořte ze směsi placičky. Musí být pevné. Pokud se vám drolí, přidejte strouhanku. Opékejte na mírném ohni z obou stran dozlatova. Podávejte s vařeným bramborem.DSC01935 (Large)

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky