Avokádo s prosciuttem a rukolou

Skvělý předkrm nebo malá večeře..

7 září, 2016

 Spojení avokáda s prosciuttem mě moc baví. Kdysi mě napadlo, že by z toho byl skvělý předkrm. Stačí ještě přidat rukolu, česnek a piniové oříšky a rázem se ocitnete v Itálii…

 

AVOKÁDO S PROSCIUTTEM A RUKOLOU

 

Doba přípravy:  7 min.

Doba vaření: 3 min.

Avokado s prosciuttem (Large)


Pro 1 osobu si připravte:

 

1 lžíci olivového oleje

1 stroužek česneku nakrájený na plátky

½ hrsti piniových oříšků

½ oloupaného avokáda

kousek mozzarelly tak akorát do otvoru v avokádu po pecce

3 plátky prosciutta

hrst rukoly

 

avokado

 

Postup:

 

  1. Na olivovém oleji opečte krátce česnek společně s pinovými oříšky. Nesmí o trvat dlouho, aby česnek nezhořknul.

    DSC01652 (Large)

  2. Mezitím oloupejte avokádo, odstraňte pecku a do otvoru po ní naaranžujte mozzarellu.
  3. Na talíř naservírujte rukolu, na ni položte avokádo. Vedle poskládejte prosciutto, které polijete olejem s česnekem a piniovými oříšky.

 

 Pokud chcete z tohoto předkrmu rovnou lehkou večeři, dopřejte s celé avokádo a celou mozzarellu.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky