Šnečci z listového těsta

Vděčná chuťovka!

10 září, 2016

Touhle chuťovkou potěšíte na každé akci. Je to jediné jídlo, do kterého dávám kečup, ale zjistila jsem, že rajský protlak ve šnečcích tak nevynikne. Vždycky mě překvapí, jak šnečci rychle zmizí. Na přípravě nic není!

♥  Nešetřete ani na kečupu, ani na slanině, ani na Nivě. I obyčejná jídla by měla být z kvalitních surovin.

ŠNEČCI Z LISTOVÉHO TĚSTA

 

Doba přípravy:  20 min.

Doba pečení: cca. 10 min.

dsc02049-large

 


Na 1 plech šnečků (ale upečte raději rovnou dva):

 

275 g listového těsta (již rozváleným si ušetříte čas a zajistíte přesnost)

kvalitní kečup na potření celé plochy těsta

1 malá cibule nakrájená na co nejmenší kostičky

150 g plátkové slaniny

110 g sýru Niva

1 rozšlehané vejce

kmín

 

Postup:

 

  1. Rozválené těsto položte na podložku, na které můžete později krájet nožem. Plát potřete kečupem, který pak rovnoměrně posypete cibulí. Na ni přijdou vedle sebe položené plátky slaniny. Na slaninu nastrouhejte Nivu.

    dsc02042-large

  2. Troubu si zahřejte na 200´C. Z širší strany pomalu těsto zamotávejte a trochu umačkávejte. Konce hezky slepte k sobě a opatrně ostrým nožem ukrajujte kolečka přibližně centimetr silná. Ty pak skládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Každé kolečko pak potřete ze stran a trochu i shora rozšlehaným vejcem a bohatě posypejte kmínem. Pečte asi tak 10 minut. Hlídejte je! Že jsou šnečci hotoví, poznáte podle zlatavé barvy.

    dsc02044-large

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky