Štrůdl s jablky a mandlemi

Kdo by ho neměl rád?

Září 14, 2016

Ano, je to příliš jednoduché a štrůdl umí každý. Ano, používám zde kupované listové těsto. Ale chci se s vámi podělit o vychytávku mojí maminky, která dává tomuto moučníku skvělou příchuť. A to je strouhanka opečená na másle.  dsc02087-large

ŠTRŮDL S JABLKY A MANDLEMI

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba pečení: cca. 12 min

dsc02098-large

 


Na 1 štrůdl budete potřebovat:

 

275 g listového těsta (již rozváleným si ušetříte čas)

1 vrchovatou lžíci másla

půl hrnku strouhanky

1 vanilkový cukr

1 lžíci skořice

3 šťavnatá jablka oloupaná a nastrouhaná na plátky

1 rozšlehané vejce

hrst mandlových plátků

 

 

Postup:

 

  1. Rozehřejte si troubu na 200´C. V kastrůlku rozehřejte máslo a chvíli ho opékejte společně se strouhankou. Až když je strouhanka celá obalená máslem a krásně voní, máte hotovo.
  2. Na rozválené těsto rozprostřete strouhanku a na ni nasypejte půlku vanilkového cukru a poprašte půlkou lžíce skořice. Pokládejte na těsto rovnoměrně jablka. Zaviňte těsto a kraje pečlivě slepte k sobě.

    befunky-collage

  3. Štrůdl pečlivě potřete vajíčkem a posypejte mandlemi. Pečte přibližně 12 minut, záleží na vaší troubě. Štrůdl musí být křehký a na povrchu zlatý.

 

dsc02094-large

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky