Voňavá mrkvová polévka

Exotická chuť...

25 září, 2016

Tento recept na vyloženě sluníčkovou polévku jsem poskládala z různých inspirací. Musím říct, že je naprosto dokonalá! Zázvor nedovolí mrkvi, aby byla mdlá, a kokosové mléko vnese do chuti exotiku. Nejen můj muž byl nadšený, i děti nenechaly v miskách ani kapičku! Věřím, že velký podíl na chuti měly i mrkve z mé zahrádky. Zkuste ji, budete nadšeni.

♥  Vím, že se budu zase opakovat, ale opět se přimlouvám za skutečně domácí vývar. Bujónem nevykouzlíte tu pravou chuť. Tip, jak na to, a jak si udělat zásoby, najdete zde: drůbeží vývar

 14469634_298789927170790_3304981334149819169_n

 

VOŇAVÁ MRKVOVÁ POLÉVKA 

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba vaření: cca. 30 min.

Na 1 litr polévky si nachystejte:

 

1 lžíci olivového oleje

1 lžíci másla

1 cibuli pokrájenou na kostičky

1 velký, nožem rozmáčknutý stroužek česneku

3 snítky tymiánu

8 středních mrkví pokrájených na půlcentimetrová kolečka

2 cm zázvoru nakrájeného na plátky

1 l domácího drůbežího vývaru

5 lžic kokosového mléka – (toho tuhého, které se drží v plechovce nahoře)

 

dsc02407-large

 

Postup:

 

  1. Na oleji a másle orestujte cibuli. Vhoďte k ní pak česnek, tymián, nechte provonět a přidejte mrkev a zázvor. Restujte spolu tak dlouho, dokud se vše krásně nespojí.
  2. Zalijte mrkvovou směs vývarem, a když začne polévka vřít, ztlumte plamen a vařte zvolna pod pokličkou asi 20 min. Mrkev by měla být „al dente“.
  3. Chopte se tyčového mixéru a polévku rozmixujte dohladka. Nyní je čas na kokosové mléko. Snažte se z plechovky sebrat to ztuhlé, zároveň polévku zahustí. Vmíchejte ho do polévky, nechte ještě bleskově přejít varem a můžete podávat.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

4 komentáře: “Voňavá mrkvová polévka”

  1. Josef Steinbach napsal:

    Děkuji za úžasný recept, odzkoušeno z vlastní sklizně mrkve a chuť je opravdu jedinečná.

  2. Naděžda Křičenská napsal:

    Děkuji za úžasný recept, vyzkouším.

Napsat komentář: Josef Steinbach Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky