Kvasnicové knedlíčky do polévky

Skvělá a méně známá přísada do polévky...

Září 28, 2016

Zbožňuji tyhle knedlíčky! Je to naše rodinná klasika z maminčiny moravské strany. Je to prostě moje dětství!  Vždy, když je vařím, mám problém, aby jich bylo dost, ujídám totiž nejen syrové kvasnice, ale i hotovou směs ještě před uvařením. Někomu nevoní ani droždí, ani samotný proces vaření. Věřte, že hotové knedlíčky jsou vynikající! Rozhodně se mi napoprvé hned nepovedly. Musela jsem si vychytat správnou konzistenci. Dnes vím, jak na ně, aby byly krásné na pohled a skvělé na chuť.

 

 

KVASNICOVÉ KNEDLÍČKY DO POLÉVKY

 

Doba přípravy:  5 min. + 10 min. chlazení

Doba vaření: 5 min. + 2 min.

dsc02374-large

Na knedlíčky pro 4 osoby:

 

1 lžíce sádla

1 menší, na drobounko pokrájená cibule

1 kostka čerstvého droždí

2 prolisované stroužky česneku

2 vejce

1 lžíce sušené majoránky

strouhanka na zahuštění

sůl

 

dsc02358-large

 

Postup:

 

  1. V kastrůlku na sádle opečte cibulku a poté k ní vhoďte rozdrobené droždí. Snižte plamen a opékejte za stálého, pomalého míchání asi 2 min., dokud nebude směs vonět jakoby po mase.dsc02369-large
  2. Sejměte z plotny a nechte vychladnout. V hrnci mezitím přiveďte k varu osolenou vodu.
  3. Do kastrůlku k droždí zastudena přidejte vejce, česnek, v ruce promnutou majoránku, trochu osolte (solit ještě budete vodu, ve které se knedlíčky budou vařit) a postupně vmíchávejte strouhanku. Konzistence musí být taková, aby se daly tvarovat pevné kuličky.

♥  Dejte si pozor, aby nebyla směs hustá až moc, převládala by chuť strouhanky a knedlíčky by byly tvrdé!

dsc02371-large
 4. Rukama vytvarujte kuličky, které budete rovnou házet do vroucí osolené vody. Pokud by se vám rozpadaly, přidejte strouhanku. Namočte si ruce, nebudou se lepit.  Když knedlíčky vyplavou, jsou hotové. Vylovte je děrovanou lžící a nechte vychladnout. Podávejte k vývarům nebo třeba zeleninovým polévkám.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Kvasnicové knedlíčky do polévky”

  1. Pavla napsal:

    To je bomba typ!!! Dělám drožďovku, ale knedlíčky do toho to ještě zlepší!

Napsat komentář

Další příspěvky