Hruškový koláč francouzské mámy

Dezert s francouzským šarmem...

Říjen 11, 2016

Tenhle lehoučký koláč pochází skutečně z Francie a já vám garantuji, že z něho budete unešeni. Už bych nespočítala, kolikrát jsem ho už pekla. Asi je hodně známý, protože recept na něj jsem viděla už ve více kuchařkách. Nedá vám skoro žádnou práci a sklidí obrovský úspěch! Má jen jednu jedinou vadu. Dlouho vám nevydrží…

HRUŠKOVÝ KOLÁČ FRANCOUZSKÉ MÁMY

 

Doba přípravy:  15 min.

Doba pečení: cca. 40 min.

 

dsc02738-large

 

 

Na klasickou koláčovou formu budete potřebovat:

 

120 g másla + na vymazání formy

70 g hladké mouky

1 sáček kypřicího prášku do pečiva

¼ lžičky mořské soli

3 hrušky pokrájené na osminky

2 vejce

150 g cukru krupice

 

dsc02727-large

 

 

Postup:

 

  1. Předehřejte si troubu na 180´C. Koláčovou formu vymažte máslem a zbylé máslo rozehřejte.
  2. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a přidejte sůl.
  3. Pokrájené hrušky rozložte dokola po dně formy.

    dsc02724-large

  4. Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte k nim mouku s práškem do pečiva a solí a nakonec přilijte rozpuštěné máslo. Zvolna promíchejte.
  5. Hotové těsto nalijte rovnoměrně na hrušky a pečte asi tak 40 minut, dokud není těsto zlatavé.
  6. Hotový koláč po vychladnutí opatrně vyklopte na servírovací talíř. Hrušky tak budou nahoře.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky