Vepřová pečeně

Teplá s přílohou, nebo studená na chleba...

Říjen 12, 2016

Vepřová pečínka je skvělá s bramborovou kaší, ale i studená na chleba. Naprosto jednoduchá příprava a skvělá chuť. Solí ani kmínem nešetřete.


VEPŘOVÁ PEČENĚ

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba vaření a pečení: cca. 90 min.

 

dsc02768-large

 

Připravte si:

 

3 lžíce másla

1 vepřovou pečínku bez kosti

1 velkou cibuli pokrájenou na kolečka

sůl

2 lžíce kmínu

 

 

Postup:

 

  1. Předehřejte si troubu na 200´C. Maso omyjte a osušte. V hrnci či pekáčku, který můžete z plotny poslat rovnou do trouby, si rozehřejte máslo a opečte na něm zprudka maso vcelku. Rozhodně od něj neodcházejte, snadno se připálí. Rovnou ho osolte a bohatě posypejte z obou stran kmínem.
  2. V momentě, kdy je maso opečené ze všech stran a máslo chytne zlatou barvu, přihoďte cibuli, krátce ji opečte a podlijte vše trochou vroucí vody. Počkejte, až se skoro odpaří. Je to důležité pro výslednou barvu šťávy. Opravdu se nevyplatí podlít hodně a jen jednou. Maso i šťáva by byly bledé. Podlijte ještě jednou trochu více a zakrytý hrnec nebo pekáč vložte do trouby.
  3. Pečte asi 1 hodinu a čtvrt, průběžně – opět po troškách podlévejte. 

♥  Pokud budete maso podávat na plátky s přílohou, před koncem ho vyjměte z hrnce nebo pekáčku a nakrájejte na plátky. Ty pak vraťte do šťávy a ještě opečte pro pěknou barvu.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky