Pappardelle ai funghi (široké těstoviny se žampióny)

Jednoduchá příprava, luxuní chuť...

Říjen 14, 2016

 Pokud máte chuť na italskou bleskovku, nechte se inspirovat. Tuhle dobrotu máte hotovou raz dva (za předpokladu, že máte těstoviny již hotové nebo koupené) a nemusíte se stydět ji servírovat ani náročné návštěvě.

 

PAPPARDELLE AI FUNGHI

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba vaření: cca. 15 min.

 

dsc02806-large

Množství na jednu osobu:

 

čerstvé těstoviny pappardelle

2 lžíce kvalitního olivového oleje

1 stroužek česneku nakrájený na plátky

1 větvička rozmarýnu

6 malých hnědých žampiónů pokrájených na klínky

sůl

čerstvě mletý pepř

50 ml bílého vína

parmezán a pár kapek toho nejlepšího olivového oleje k podávání

 

dsc02796-large

 

Postup:

 

 

  1. Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi opečte česnek společně s rozmarýnem. Míchejte, aby se česnek nepřipálil a nezhořknul. Po minutě přihoďte do pánve žampióny. Restujte je téměř do zlatova a pak zalijte vínem.
  2. Osolte, opepřete, stáhněte teplotu a nechte víno redukovat. Mezitím si těstoviny uvařte „al dente“, tedy na skus.
  3. Asi po 10 minutách vyjměte z pánve rozmarýn a vložte do ní uvařené těstoviny, které jste přecedili. Vše smíchejte dohromady, naservírujte na talíř, posypejte parmezánem a zakápněte ještě prvotřídním olivovým olejem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

4 komentáře: “Pappardelle ai funghi (široké těstoviny se žampióny)”

  1. Jiřina napsal:

    Hnědý žampiony? To ani nevim ze existuje🤔

    • Moms Hotel Tereza napsal:

      Ano, jsou krémovější, výraznější. kupuji je např. v Bille, Globusu, myslím, že bývají i v Lidlu, ale tím si nejsem jistá. Ale bílými samozřejmě nic nezkazíte!! 🙂

  2. 10.8.1979Jirina Gregorová napsal:

    Překvapilo mě, že tam není smetana… A ještě musím sehnat ten rozmarýn:-)

Napsat komentář

Další příspěvky