Pho bo – vietnamská polévka

Dodá vám sílu...

Říjen 18, 2016

 Tahle tradiční vietnamská polévka vás opravdu zvedne ze židle. Je tak silná a tak zdravá, že nastartuje organismus k výkonům. Pokud na vás leze nějaká nemoc, věřte, že vám ´Pho bo´ dodá sílu. Nejlépe ji umí rodilí Vietnamci. Když ne přímo ve Vietnamu, tak třeba v pražské tržnici Sapa. Tam koupíte i všechny  suroviny pro asijskou kuchyni. Určitě stojí za návštěvu.


♥  Snad vás neodradí dlouhý seznam ingrediencí. Prosím, nezalekněte se ho a polévku zkuste. Pokud je vám blízká asijská kuchyně, ohromí vás a budete ji milovat stejně jako já.

 

 

PHO BO – VIETNAMSKÁ POLÉVKA

 

Doba přípravy: 15 min. (pokud už máte hotový vývar)

Doba vaření: cca. 10 min.

 

 

 

dsc02856-large

 

Pro 4 osoby potřebujete:

 

1 l silného domácího hovězího vývaru

maso z vývaru nakrájené na tenčí plátky

2 hrsti fazolových výhonků (klidně nakládaných)

2 hvězdičky badyánu

1 svitek skořice

4 hřebíčky

4 cm zázvoru oloupaného a nakrájeného na plátky

2 lžíce rybí omáčky

šťáva z 1 limetky

200 g uvařených rýžových nudlí (4 mm širokých)

4 jarní cibulky nakrájené na kolečka

2 červené chilli papričky nakrájené na kolečka (pro ostrou chuť ponechte semínka, jinak vyjměte)

2 hrsti čerstvého koriandru zbaveného stonků – lístky nechte vcelku

1 hrst čerstvé nasekané máty

 

dsc02847-large

 

♥  Recept na hovězí vývar najdete zde: Hovězí vývar

 

Postup:

 

 

  1. Vývar nalijte do hrnce, vsypte do něj skořici, badyán, zázvor a hřebíček a nechte zvolna vařit 10 minut.
  2. Mezitím si uvařte podle návodu nudle, sceďte je a propláchněte.
  3. Do vývaru přilijte limetkovou šťávu s rybí omáčkou.
  4. Připravte si misky k podávání a zbylé ingredience si rozdělte na 4 díly.
  5. Do misek vložte nudle, na ně přidejte výhonky, položte plátky masa a zalijte je vývarem. Nakonec je na řadě jarní cibulka, chilli, koriandr a máta.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky