Žampiónová polévka s chutí Asie

Delikatesa!

Říjen 20, 2016

Ještě jsem ani nedojedla a už píšu recept! Nemůžu se totiž dočkat, až se o něj s vámi podělím! Spojila jsem žampióny s asijskými ingrediencemi a výsledek je famózní! Nasládlá chuť kokosu dokonale kontrastuje s pikantními papričkami a štiplavým zázvorem. Mňam!

ŽAMPIÓNOVÁ POLÉVKA S CHUTÍ ASIE

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: cca. 20 min.

dsc02894-large

Porce pro 4:

 

2 lžíce másla

1 cibule nasekaná nadrobno

1 velký stroužek česneku

250g hnědých krémových žampiónů nakrájených na kostky + 1 žampión pokrájený na tenké plátky

2 cm zázvoru nakrájeného na drobné kousky

750 ml domácího drůbežího vývaru

1 chilli paprička zbavená stopky – část z ní pokrájená na tenká kolečka na ozdobu

hrst nasekané čerstvé máty (pár nasekaných lístků si odložte stranou na ozdobu)

250 ml kokosového mléka

1 jarní cibulka nakrájená na tenká kolečka na ozdobu

hrst koriandrových listů nechaných vcelku

 

 

 

Postup:

 

  1. Na másle si nechte zesklovatět cibulku, pak k ní přidejte česnek a chvilku spolu opékejte. Nasypte k nim žampióny se zázvorem a společně vše restujte, dokud se žampióny neobalí tukem a trošku nezezlátnou.
  2. Zalijte základ polévky vývarem, ztlumte plamen, přihoďte chilli papričku, která se v polévce pěkně vyvaří.
  3. Mezitím si na pánvičce na oleji opečte krátce plátky žampiónů dozlatova. Odložte si je stranou a odsajte z nich tuk papírovou utěrkou.

    dsc02891-large

  4. Po 15 minutách vaření přidejte do polévky mátu a asi po 2 minutách polévku rozmixujte. Na závěr přijde kokosové mléko. Krásně ho vmíchejte.

    dsc02893-large

  5. Polévku servírujte do misek, ozdobte ji jarní cibulkou, koriandrem, mátou, kolečky chilli papričky a orestovanými plátky žampiónů.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky