Brokolicový krém

Výborná a plná vitamínů...

Říjen 27, 2016

Je to jedna z nejběžnějších a nejoblíbenějších zeleninových polévek. I přesto vám chci napsat, jak ji vařím já. Opět upozorňuji na to, že bez poctivého vývaru vám tak chutnat nebude. 

 

BROKOLICOVÝ KRÉM

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: cca. 25 min.

dsc02934-large

 

 

Na 6 porcí budete potřebovat:

 

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

1 cibuli

1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem

1 brokolici omytou a rozebranou na růžičky + nakrájený stonek + 3 růžičky na ozdobu

1 velkou mrkev pokrájenou na kousky

1 velkou bramboru rozkrájenou na kostky

1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru  Drůbeží vývar

čerstvě mletý pepř

sůl, pokud je potřeba

 

pár kapek smetany a olivového oleje k podávání

 

brokolice

 

Postup:

 

 

  1. Na másle a olivovém oleji si nechte zesklovatět cibuli. Přihoďte k ní česnek a chvíli je opékejte spolu. Poté přihoďte brokolici a mrkev a opékejte je tak dlouho, dokud se neobalí tukem.
  2. Nyní zalijte zeleninu vývarem, přidejte bramboru a na mírném plameni vařte pod pokličkou asi 20 minut do změknutí.
  3. Tyčovým mixérem vyšlehejte polévku dohladka, opepřete a pokud je potřeba, dosolte.
  4. Na talíři každou porci ozdobte rozkrojenou růžičkou brokolice, pokapejte smetanou a olivovým olejem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky