Salát s krůtou, jablky a gorgonzolou

Souhra chutí...

6 listopadu, 2016

Kombinace krůtího masíčka, jablek, gorgonzoly, medu a lískových oříšků je dokonalá!  Tenhle salát se hodí pro každé roční období. Ideální večeře nebo lehký rychlý oběd. 

SALÁT S KRŮTOU,  JABLKY A GORGONZOLOU

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba vaření: 10 min.

dsc03328-large

 

Ingredience na 1 osobu:

 

1 lžíce olivového oleje na ogrilování masa

kousek krůtího masa ze stehna, případně z prsou

sůl

čerstvě mletý pepř

salát dle vašich chutí natrhaný na kousky

kousek gorgonzoly

½ jablka nakrájeného na plátky

hrst lískových oříšků

ten nejlepší olivový olej na zalití

2 lžíce tekutého medu

 

 

Postup:

 

  1. Na grilovací pánvi opečte maso. Osolte ho a opepřete.

    dsc03319-large

  2. Mezitím si na talíř připravte salát. Polijte ho bohatě olivovým olejem, poházejte na něj kousky gorgonzoly, položte plátky jablka a zalijte medem.
  3. Na suché pánvi opečte oříšky. Hlídejte, aby se nespálily. Trvá to chvilku.
  4. Ogrilované maso nakrájejte na plátky a položte na salát. Nakonec nasypejte lískové oříšky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky