Maminčina bábovka

Voňavá vzpomínka...

9 listopadu, 2016

Opět vzpomínka na mé dětství. Maminka tuhle bábovku peče dodnes a já jsem se ji od ní ráda naučila. Je asi nejjednodušší, jak může být, ale pro mě nejlepší. Těsto je vláčné díky šlehačce a provoněné citrónovou kůrou. Vždycky s ní uspějete.

 

MAMINČINA BÁBOVKA

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba pečení: cca. 45 min.

 

 

Ingredience:

 

300 g hladké mouky

200 g krupicového cukru

1 balíček vanilkového cukru

1 kypřící prášek do pečiva

5 vajec

1 smetana ke šlehání

kůra z jednoho citrónu

 

dsc03356-small

 

Postup:

 

  1. Troubu si rozehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
  2. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhankou.dsc03366-small
  3. Všechny ingredience vyšlehejte v hladké těsto, v robotu to trvá opravdu chviličku.dsc03361-small
  4. Těsto nalijte rovnoměrně do formy a zvolna pečte cca. 45 min. Hotovou bábovku poznáte pomocí špejle. Zapíchněte ji do těsta. Po vytažení by měla zůstat suchá, bez drobečků.
  5. Vyklopte bábovku opatrně na mřížku a krájejte ji, až když bude vlažná.dsc03375-small


Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky