Celerové bramboráky

Obměněná klasika...

13 listopadu, 2016

Bramboráky zbožňuji!!! Nedávno jsem vymysela kombinaci „halb und halb“ s celerem. Je to neskutečná mňamka! Celer navíc při opékání tak voní! Můžete si je dát samotné a k nim pít pivo, nebo je usmažit menší a podávat jako přílohu. 

 

 

CELEROVÉ BRAMBORÁKY

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: cca. 30 min.

 

dsc03417-large

 

Hromada bramboráků pro 4:

 

500 g oloupaných brambor (nejlépe moučných)

500 g celeru

2 vejce

2 velké prolisované stroužky česneku

100 g hladké mouky

hrst sušené nebo čerstvé majoránky (nejlepší je kombinace)

1 lžíce soli

3 lžíce rostlinného oleje na smažení

 

 

Postup:

 

  1. Brambory nastrouhejte na hrubším struhadle. Robot to umí nejlépe. Vymačkejte z nich vodu a pak k nim nastrouhejte celer.dsc03404-large
  2. Ve velké míse smíchejte brambory s celerem, přidejte vejce, sůl a majoránku. Nebojte se aspoň jazykem ochutnat, zda je směs dost slaná a česnek silný. Brambory totiž hodně pohltí. Přisypejte mouku a vypracujte těsto.
  3. Rozpalte na pánvi olej a rukou tvarujte placičky, které budete do pánve pokládat. Snažte se, aby byly nízké. Jen tak dosáhnete toho, že bramboráky budou křupavé. Neměly by při smažení ani dotýkat. Ztlumte plamen a opékejte je postupně z každé strany dozlatova. Měly by být zvenku křupavé, uvnitř měkké.dsc03410-large
  4. Hotové bramboráky položte na talíř vystlaný ubrouskem (kuchyňskou utěrkou), aby se z nich odsál tuk. Na 1. vrstvu bramboráků položte další ubrousek a na něj další bramboráky.

dsc03413-large

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky