Těstoviny s rajčátky a rozmarýnem

Skvělé a voňavé jídlo za pár minut...

Listopad 22, 2016

Jak káže italská kuchyně: hlavně jednoduše a z kvalitních surovin! Stačí vám čerstvé těstoviny – ze sušených opravdu neuvaříte tak chutné jídlo, skvělý olivový olej, povedená rajčátka, čerstvý rozmarýn a pravý parmezán. Bleskově s nimi vykouzlíte dokonalý oběd nebo večeři. Uvádím množství surovin na jednu porci. 

 

TĚSTOVINY S RAJČÁTKY A ROZMARÝNEM

 

Doba přípravy: 5 min.

Doba vaření: 7 min.

dsc03559large

 

Na 1 osobu připadnou:

 

čerstvé těstoviny – široké nudle (tagliatelle, papardelle, fettuccine)

1 lžíce olivového oleje + olivový olej k podávání

1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem

větvička čerstvého rozmarýnu

6 zralých koktejlových rajčátek překrojených napůl

nasekaný parmezán

sůl

 

dsc03553-large

 

Postup:

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě tak, aby byly ´al dente´, tedy na skus.
  2. Mezitím si rozpalte na pánvi olivový olej a opečte v něm česnek společně s rozmarýnem. Ztlumte teplotu a opékejte je pomalu za stálého míchání. Získáte tak voňavý olej – základ celé chuti. Pozor – česnek se nesmí spálit, zhořknul by.
  3. Asi po 2 minutách přidejte rajčátka a opékejte je tak, aby se nerozmačkala, pouze změkla.
  4. Uvařené a scezené těstoviny přidejte do pánve a promíchejte je společně se základem.
  5. Podávejte s parmezánem a polité dávkou toho nejlepší olivového oleje, co máte.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky