Špenátová krémová polévka

Sametová dobrota...

28 listopadu, 2016

Špenát je skvělý, věřte mi! A když ho dáte do polévky… Báječná a hřejivá slast! Mascarpone mě napadlo spontánně a zafungovalo opravdu skvěle! Pro drůbeží vývar jsem sáhla do mrazáku, kde průběžně doplňuji zásoby. Z kostek nevařím! Viz Drůbeží vývar . To, jak je špenát zdravý, víte sami. Tak to pojďte zkusit!

 

 

 

ŠPENÁTOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

 

Doba přípravy: do 10 min.

Doba vaření: 20 min.

 

dsc03602-large

 

Na 4 – 6 porcí budete potřebovat:

 

2 lžíce másla

1 velkou cibuli pokrájenou na kostičky

2 stroužky česneku nasekané nadrobno

250 g čerstvého listového špenátu

750 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru

šťávu asi z 1/4 citrónu

100 g mascarpone + 1 lžičku na každou porci k podávání

150 ml smetany ke šlehání

sůl

čerstvě mletý pepř

 

dsc03591-large

 

Postup:

 

  1. Listy špenátu pečlivě opláchněte. Na másle orestujte cibuli, za chvíli k ní vhoďte česnek.
  2. Na základ přidejte špenát a asi minutu ho za stálého míchání opékejte. Poté zalijte vývarem.
  3. Polévku vařte asi 15 minut, přidejte do ní mascarpone a citrón a tyčovým mixérem ji rozmixujte dohladka. Poté vmíchejte smetanu. Podle chuti dosolte.
  4. Podávejte polévku s nočkem z mascarpone a čerstvě namletým pepřem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Špenátová krémová polévka”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    Výborná. Kačka si 2x přidala. Priste ji musím udělat z dvojnasobne dávky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky