Moje karbanátky

Skvělá klasika...

Prosinec 1, 2016

 Kdo by neznal karbanátky! Receptů na ně je nespočet. Snad vás neurazím tím svým. Pokud chcete šťavnaté kousky, vyberte si opravdu kvalitní maso. To znamená, že si ho buď namelete sami doma, nebo požádáte svého řezníka. Pokud i tak upřednostňujete supermarket, pak jedině Globus. Tam máte záruku kvalitního a čerstvého masa. Jinde bych mleté nekoupila. Celou zimu si uchovávám v mrazničce libeček, v karbanátcích chutná skvěle. Slanina dodá masu šmrnc a tuk z ní pomůže spojení hmoty. Tak pojďte na ně!

 

MOJE KARBANÁTKY

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba smažení: 20 min.

 

Na 10 karbanátků:

 

1 kg mletého masa – půl na půl hovězího s vepřovým

1 velká cibule nakrájená na drobounko

1 rohlík pokrájený na co nejmenší kostičky

100 ml mléka

100 g slaniny nakrájené co nejdrobněji

2 vejce

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce sušené majoránky

hrst nasekaných čerstvých bylinek – nejlépe libečku, jinak třeba petržele

sůl

čerstvě mletý pepř

strouhanka na obalení

slunečnicový olej na smažení (já k němu přidávám ještě olivový v poměru 3:1)

dsc03650-large

Postup:

 

  1. Ve velké míse smíchejte všechny suroviny a propracujte je poctivě rukama. Se směsí si chvilku hrajte, aby se všechny přísady rovnoměrně spojily. Nechte asi 15 min. odpočinout.
  2. Do malé misky nasypejte strouhanku. Rukama tvarujte bochánky – nejdříve koule, které obalíte ze všech stran ve strouhance a pak je mezi dlaněmi „rozplácnete“.
    dsc03653-large
  3. Rozpalte si olej a karbanátky do něho postupně vkládejte. Opékejte je z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší. Recept na tu moji najdete zde: Bramborová kaše

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky