Krevety s pikantní omáčkou

Úchvatný předkrm za pár minut...

Prosinec 3, 2016

Inspiraci na tenhle recept jsem získala v mé oblíbené italské restauraci. Příprava tohoto pokrmu je stejně tak rychlá jako vaření. A chuť je znamenitá! Pokud přidáte více krevet, klidně toto jídlo můžete prohlásit za hlavní. 

♥  Použijte větší krevety, ty maličké, co se dají koupit všude, nebudou křehké.

 

KREVETY S PIKANTNÍ OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: cca. 5 min.

dsc03695-large

 

Na 1 předkrmovou porci počítejte:

 

100 g mražených vyloupaných a předvařených krevet (např. Gambas)

1 lžíce olivového oleje

1 stroužek na malinké kostičky nasekaného česneku

asi 3 cm čerstvé chilli papričky pokrájené nadrobno

1/2 hrsti piniových oříšků

100 ml bílého vína

2 lžíce rajčatového protlaku (doporučuji zn. Valfrutta)

sůl

čerstvě mletý pepř

4 lístky bazalky nasekané nadrobno

 

befunky-collage

Postup:

 

  1. Krevety propláchněte, zbavte je ocásků a případně střívek, pokud v nich zůstala.
  2. Rozpalte olej a orestujte na něm krátce česnek a chilli papričku. Přidejte krevety, piniové oříšky. Opékejte je minutu a zalijte vínem.
  3. Po další minutě vlijte protlak a míchejte, šťáva se rychle zredukuje. Krevety se musí opékat krátce, jinak budu gumové – 3 min. Osolte a opepřete. Vmíchejte bazalku.
  4. Podávejte s rukolou zalitou panenským olivovým olejem a třeba i s bagetkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky