Domácí vanilkový cukr

V cukroví je nenahraditelný...

Prosinec 4, 2016

Každé vánoční pečení zahajuji výrobou vanilkového cukru. Sáčky, které se prodávají, nesou název „Vanilinový cukr“. S vanilkou má tento cukr společnou pouze vzdálenou chuť. Dr. Oetker již prodává i cukr vanilkový, ale věřte mi, že když si ho připravíte doma, bude vám chutnat mnohem více. V cukroví je bezkonkurenční! Já si vanilkový cukr takto připravuji už několik let. Od Vánoc vždy zbyde, používám ho tedy i přes rok. Občas ho oživím novým luskem a přídavkem cukru.

 

 

DOMÁCÍ VANILKOVÝ CUKR

 

Doba přípravy: do 10 min.

 

dsc03720-large

Jediné, co je potřeba:

 

600 g moučkového cukru

2 vanilkové lusky

 

Postup:

 

  1. Vanilkové lusky podélně rozřízněte a nožem z nich táhlým pohybem vyškrábejte zrníčka vanilky.dsc03718-large
  2. Na propojení vanilky s cukrem je nejlepší robot. Chvíli tyto dvě ingredience nechte robotem prohnat na vysoké otáčky. Pokud upřednostníte ruční práci, musíte mít trpělivost. Zrníčka se lepí, nebude jednoduché je pečlivě oddělit.
  3. Hotový vanilkový cukr nasypte do skleněné nádobky, vložte k němu prázdné lusky a zavřete. Lusky znásobí vůni cukru. Je dobré jej nechat aspoň den odležet.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky