Kysané zelí s jablíčky

Zdravá příloha, navíc s perníkovou příchutí...

26 prosince, 2016

 

Řekla bych to asi takhle: zelí s perníkovou chutí. Čím to je? Badyánem, hřebíčkem a novým kořením. Spontánní nápad, který vyšel zase skvěle. Připravila jsem ho k pomalu pečenému bůčku. Společně vznikla dokonalá souhra. 

 

 

KYSANÉ ZELÍ S JABLÍČKY

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 10 min.

dsc04107-large

 

Pro 6 osob si nachystejte:

 

500 g kysaného zelí

300 g nastrouhaných jablek

150 ml bílého vína

3 hvězdičky badyánu

5 hřebíčků

5 kuliček nového koření

 

Postup:

  1. Kysané zelí vložte i s nastrouhanými jablky do hrnce,přiveďte je k varu a podlijte vínem. Poté k nim přihoďte koření a na mírném plameni prohřívejte 10 minut. Občas promíchejte. Víno by se mělo odpařit.
  2. Vyjměte ze zelí koření a podávejte ho s nějakou masovou pečení, třeba s bůčkem: Pečený vepřový bůček

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky