Česnečka

Ta pravá vzpruha...

Leden 7, 2017

Česnek je přírodní antibiotikum, to už věděly naše prababičky. A když si ho dáte v polévce, vašemu zdraví to jedině prospěje. Když je vám ouvej, česnečka vás postaví vás na nohy. A když je vám zrovna dobře, udělá vám ještě líp.

♥  Opět připomínám, že poctivý vývar nenahradíte. Jak uvádím u spousty receptů, nejlepší je vařit si ho do zásoby a uchovávat v krabičkách v mrazničce. Věřte, že bujóny k životu opravdu nepotřebujete. Recept najdete zde: Hovězí vývar.

 

 

ČESNEČKA

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 25 min.

 

 

Porce 6 osob:

 

1 velká lžíce sádla (Domácí sádlo a škvarky)

1 velká cibule nasekaná nadrobno

6 velkých stroužků česneku

1 l hovězího vývaru

1 velká brambora pokrájená na drobné kostičky

1 lžička kmínu

1 lžíce majoránky

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Na sádle zpěňte cibulku a pak k ní prolisujte česnek. Ztlumte teplotu, aby se česnek nepřipálil, zhořknul by. Asi minutu je spolu zvolna opékejte.
  2. Zalijte cibulovo – česnekový základ vývarem, do kterého pak vhodíte brambory.
  3. Ochuťte polévku kmínem a osolte ji, vařte pak do změknutí brambor, asi 20 min.
  4. Ke konci vaření rozemněte majoránku mezi prsty a nasypte ji do polévky. Jemně opepřete a můžete podávat. K polévce se hodí chlebové nebo houskové krutonky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky