Dvoubarevná bábovka s marmeládou

Vláčná klasika s překvapením...

10 ledna, 2017

 Chtěla jsem se pokusit o něco nového a výsledek byl vynikající. Marmeláda dává bábovce vláčnost a  ještě podtrhne výrazné kakao. Dohromady spolu hrají krásnou symfonii, kterou když necháte rozehrát, setkáte se se spokojenými úsměvy těch, kterým bábovku s láskou podáte.

 

DVOUBAREVNÁ BÁBOVKA S MARMELÁDOU

 

Doba přípravy: do 20 min.

Doba pečení: 45 min.

 

 

Na klasickou bábovkovou formu je potřeba:

 

6 žloutků

sníh z 5 bílků

300 g krupicového cukru

250 ml smetany ke šlehání

250 g rozpuštěného másla

350 g polohrubé mouky

5 lžic kvalitního kakaa

5 lžic výrazné marmelády (višňové, rybízové…)

 

máslo a strouhanka na vymazání formy

 

 

 

 

Postup:

  1. Troubu rozpalte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou.
  2. Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a pak k nim přidejte smetanu, rozpuštěné máslo a mouku. Poté opatrně vmíchejte sníh.
  3. Oddělte si do další misky třetinu těsta, do které vmícháte kakao a marmeládu. Vyšlehejte metličkou.

     

  4. Do formy nalijte třetinu světlého těsta, na ni opatrně rozprostřete kakaovo – marmeládovou směs a na ni zbytek světlého těsta.


  5. Krásně uhlaďte a pečte asi 45 min. Že je bábovka upečená, poznáte pomocí špejle. Když ji zapíchnete do středu bábovky a nebudou na ní drobečky, je hotovo.
  6. Bábovku vyklápějte z formy vychladnutou a posypejte ji moučkovým cukrem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Dvoubarevná bábovka s marmeládou”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    Tak to vypadá moc dobře. Asi v sobotu vyzkouším;-)

Napsat komentář: Moms Hotel Tereza Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky