Amoletka do polévky

Polévka má být pestrá...

22 ledna, 2017

Co by to bylo za vývar bez nudlí, knedlíčků nebo amoletky? Já mám nejraději polévky, ve kterých „stojí“ lžíce. U nás je ve zvyku podávat nudle a ostatní přísady zvlášť. Každý si tak nabere, co má rád, a množství, které mu vyhovuje. Už jsem vás učila kvasnicové knedlíčky – viz Kvasnicové knedlíčky do polévky, dnes to bude amoletka.

 

 

AMOLETKA DO POLÉVKY

 

Doba přípravy: 3 min. + 5 min. na odpočinutí těsta

Doba smažení: 5 min.

 

 

 

Na 1 amoletku si připravte:

2 vejce

100 g hladké mouky

100 ml mléka

½ lžičky soli

½ hrsti nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček)

slunečnicový olej na smažení

 

 

Postup:

  1. V hrnečku nebo misce rozšlehejte dohladka vajíčko s moukou. Chvíli to trvá, ale mějte trpělivost, v těstě by neměly být hrudky.
  2. Přilijte mléko a ještě prošlehejte. Osolte a vmíchejte bylinky. Nechte těsto 5 minut odpočinout.
  3. Na pánvi mezitím rozpalte olej a pak na něj nalijte rovnoměrně těsto. Ztlumte teplotu a opečte amoletku z obou stran dozlatova.
  4. Po vyjmutí ji srolujte a nakrájejte na proužky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky