Krémová kuřecí polévka

Od vývaru ještě o krok dále...

28 ledna, 2017

Samozřejmě ideální je, když už máte vývar připravený. Samotné dokončení krémové polévky pak bude blesková záležitost. Zaručuji vám naprosto dokonalou chuť! Kokosové mléko zařídí úžasnou krémovitost, zázvor chuť vývaru podtrhne a křupavé mandličky potěší.

♥  Koření do vývarů vkládám v ponorném sítku. Nemusím ho pak lovit.

 

KUŘECÍ KRÉMOVÁ POLÉVKA

 

Doba přípravy: vývar 10 min. + dokončení 10 min.

Doba vaření: minimálně 2 hod.

 

Pro 6 osob budete potřebovat:

 

cca. 750 g drůbežích skeletů a křidélek

1 očištěnou neoloupanou cibuli

½ velkého celeru pokrájeného na kostky

3 mrkve pokrájené na kousky

1 petržel pokrájenou na kousky

3 bobkové listy

4 kuličky nového koření

6 kuliček pepře

1 větvičku celerové natě

1 větvičku libečku

1 stroužek česneku

sůl

250 ml kokosového mléka

1 cm zázvoru – nastrouhaného

hrst plátků mandlí

 

 

Postup:

  1. Začněte vývarem. Drůbeží skelet a křidélka omyjte, vložte do hrnce s 1, 4 litrem vody a přidejte cibuli, oloupaný celer, mrkve, petržel, libeček, nať a koření v sítku. Osolte vodu a až voda začne vařit, ztlumte teplotu a vařte pod pokličkou. Průběžně sbírejte pěnu, která se bude na začátku tvořit. Vývar by neměl bublat, měl by se jen táhnout.
  2. Po dvou hodinách vyjměte z polévky cibuli, sítko s kořením, větvičku libečku a nať. Oberte maso od kostí a vraťte jej do hrnce. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  3. Nalijte do hrnce kokosové mléko, přidejte zázvor a nechte projít ještě varem.
  4. Podávejte krémovou polévku ozdobenou mandlemi.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky