Gulášová polévka

Polévka do závějí...

Leden 30, 2017

Gulášová polévka… Zní to tak běžně a obyčejně. Ale já osobně jsem tedy na gulášovku dost náročná. Nejraději si ji dávám na horských chatách. V Rakousku chutná „Gulaschsuppe“ snad nejlépe. Bez poctivého hovězího vývaru ji neuvaříte dokonalou, to vám říkám rovnou. Výsledná chuť by měla být plná, lehce pikantní, masíčko se má téměř rozpadat a polévka musí být hustá. Dokonale vás zasytí. Hodí se nejen k obědu, když má být druhé jídlo sladké, ale klidně i s chlebem k večeři.

 

 

POCTIVÁ GULÁŠOVÁ POLÉVKA

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 2 hod.

 

 

Na 6 porcí si připravte:

 

1 lžíci sádla

1 velkou cibuli posekanou nadrobno

1 vrchovatou lžičku kmínu

300 g předního hovězího – nejlépe z krku

2 lžíce hladké mouky

2 velké stroužky česneku – prolisované

1 lžíci mleté sladké papriky

1,2 l hovězího vývaru – Hovězí vývar

1 lžíci majoránky

2 brambory pokrájené na drobné kostičky

sůl

pepř

 

Postup:

  1. Na sádle orestujte cibuli téměř dozlatova. Mezitím si maso nakrájejte na malé kostičky. Osolte ho a opepřete.
  2. Na cibuli hoďte kmín, poté maso, a počkejte, dokud se nezatáhne. Poprašte maso moukou a míchejte, vytvoří se jíška.

  3. Přidejte prolisovaný česnek, papriku a zalijte vývarem. Vařte polévku na mírném plameni, dokud maso nezměkne a poté do ní vhoďte brambory. Vařte ještě 15 min.
  4. 5 minut před dokončením promněte v dlaních majoránku a nasypejte ji do polévky.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky