Spaghetti aglio olio e peperoncino

V jednoduchosti je krása...

Březen 1, 2017

Nevím, jestli znám rychlejší a snadnější recept na „pastu“, tedy těstoviny. A přesně tohle já miluji na italské kuchyni. Čím snadnější příprava, tím překvapivější chuť. Ovšem za předpokladu, že máte po ruce kvalitní suroviny. Základem tohoto pokrmu je olivový olej, to znamená, že musíte použít co nejkvalitnější. Já si ho vozím ze svých cest z farem na italském venkově, ale seženete ho samozřejmě i u nás. Připlatíte si, ale investujete nejen do jedinečné chuti, ale také do svého zdraví.

 

SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO

(špagety s česnekem, olivovým olejem a feferonkami)

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 10 min.

 

Na 4 porce si nachystejte:

 

50 ml skvělého olivového oleje + něco na závěrečné polití

6 stroužků česneku oloupaných a nakrájených na tenoučké plátky

1 – 2 chilli papričky (feferonky) nasekané na maličké kousky (množství zvolte podle toho, jak ostrý pokrm chcete)

hrst čerstvé petrželky nasekané nadrobno

cca. 500 g špaget (sušených nebo čerstvých)

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Špagety uvařte v osolené vroucí vodě tak, aby byly ´al dente´, tedy pevné na skus. Čerstvé budou rychleji.
  2. Mezitím si rozehřejte v hluboké pánvi olivový olej, vhoďte do něj česnek a chilli papričku, okamžitě ztlumte plamen a opékejte je asi 3 minuty. Nesmíte je připálit, aby nezhořkly!
  3. Špagety přehoďte nejlépe děrovanou naběračkou rovnou z vody na pánev, nasypejte k nim petrželku a vše spolu krásně promíchejte. Opepřete.
  4. Na talíři polijte porce ještě olivovým olejem a ozdobte třeba bazalkou, můžete posypat parmezánem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky