Tataráček z uzeného lososa

Skvělý a zdravý předkrm...

20 března, 2017

Když se řekne tataráček, jako první se vám asi vybaví ten z hovězí svíčkové. A jako druhý nejspíš lososový. Správně by se měl připravovat z čerstvého lososa, ale pokud nemáte možnost zajistit si skutečně čerstvou rybu, u které znáte datum výlovu a původ, klidně sáhněte po uzené. Nic tím nezkazíte. Naopak, mně ta vůně kouře chutná. Já tataráček z uzeného lososa připravuji takhle…

 

♥  Výběr uzeného lososa rozhodně nepodceňujte, já vždy hledím na zemi původu a raději si za kvalitu připlácím.

 

TATARÁČEK Z UZENÉHO LOSOSA

 

Doba přípravy: do 15 min.

 

Ingredience na 4 menší předkrmové porce:

 

250 g co nejkvalitnějšího uzeného lososa

2 menší šalotky nakrájené nadrobno

1 lžíce naložených kaparů pokrájených nadrobno

1 lžička dijonské hořčice

1 lžíce citrónové šťávy

30 ml co nejlepšího olivového oleje

1 větvička kopru nasekaná nadrobno (bez stonku)

čerstvě mletý pepř

 

♥  Sůl nejspíš nebudete potřebovat. Uzený losos bývá solený a nálev v kaparech je slaný také.

 

 

Postup:

  1. Pokrájejte lososa na drobounké kostičky a v míse ho smíchejte s šalotkami, kapary a hořčicí.
  2. Nalijte dále do mísy olivový olej, citrónovou šťávu a vsypte kopr. Opepřete, promíchejte a dle potřeby dotáhněte chuť. Nepřehánějte to však, nejvýraznější chutí by měl být losos.
  3. Tataráček nechejte několik hodin rozležet. Podávejte ho pak buď na toastech, nebo na nakrájených kouscích žitného celozrnného chleba jako já. Patří k němu i drobný salát z polníčku či rukoly.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky