Hovězí karbanátek se sýrem

Šťavnatá souhra masa a sýru...

21 března, 2017

Zkuste obměnit obyčejný karbanátek. Když k mletému masu přidáte kvalitní sýr, získáte jemnou a celistvou konzistenci a jemnou chuť. Kousíčky sýra, které zůstanou na povrchu karbanátku, se navíc krásně opečou, a ta chuť je báječná! 

♥  Hovězí si umete buď doma, nebo zajděte k řezníkovi. Jediný supermarket, který pro maso doporučuji, je Globus.

 

HOVĚZÍ KARBANÁTEK SE SÝREM

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 20 min.

 

 

Na 4 karbanátky je potřeba:

 

500 g mletého hovězího

1 velká cibule nasekaná nadrobno

150 g nahrubo nastrouhaného tučnějšího sýru – cheddar

1 lžíce plnotučné hořčice

1 vejce

sůl

pepř

6 lžic strouhanky

rostlinný olej na smažení

 

Postup:

  1. Mleté maso smíchejte v míse s cibulí, sýrem, hořčicí a vejcem. Osolte, opepřete a přidejte strouhanku.
  2. Všechny přísady důkladně prohněťte. Já nejraději pracuji rukama, mám jistotu, že se všechno hezky spojí.
  3. Tvořte v dlaních bochánky, které na podložce mírně rozplácnete. Smažte je pak na rozpáleném oleji zvolna dozlatova.

    Nejlepší přílohou bude bramborová kaše. Bramborová kaše

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Hovězí karbanátek se sýrem”

  1. Jířa napsal:

    Moc dobre. Dali jsme si k nedelnimu obedu. Jen priste cibulku lehce osmahnu dopredu, aby nebyla tak cítit. Díky! Pro me jsou recepty s horcici vždy top;-)

Napsat komentář: Jířa Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky