Kukuřičná polévka

Snadná, rychlá, zdravá, a navíc chutná!

22 března, 2017

Tahle polévka vznikla naprosto neplánovaně, když jsem šla vařit rajčatovou. Můj pohled padl místo na rajčata na kukuřici a bleskl mi hlavou nápad. Neuměla jsem si úplně představit výslednou chuť, ale zároveň jsem polévku nechtěla překombinovat. A udělala jsem dobře. Samotná kukuřice s domácím vývarem totiž zafungovaly na 100% a nic víc než cibule už nebylo potřeba. Ani jsem ji nezjemňovala smetanou, jak u krémových polévek dělám často.

 

KUKUŘIČNÁ POLÉVKA

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 20 min.

 

 

Na 6 porcí si připravte:

 

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

1 cibuli nakrájenou na kostičky

2 plechovky (2x 340 g) nakládané kukuřice (já mám nejraději Bonduelle Gold)

1 l drůbežího vývaru

sůl, pokud nestačí ta ve vývaru

 

 

Postup:

  1. V hrnci na másle a oleji nechejte zesklovatět cibuli a pak k ní vyklopte kukuřice i s nálevem. Opékejte asi 3 minuty.
  2. Do hrnce nalijte vývar, přiveďte polévku k varu, stáhněte teplotu a vařte do změknutí kukuřice asi 15 minut.
  3. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte. Nebude úplně hladká kvůli slupkám, to byste ji museli přepasírovat. Komu slupky nevadí jako mně, nechte je tam. Ač miluji krémové polévky, vždy ráda do něčeho kousnu.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

6 komentářů: “Kukuřičná polévka”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    Tak do tý jdu. Miluju hustý polévky a kukuřici. Takže pro mě bombová kombinace;-)
    Díky! Zajímavý, že mě by nikdy takový jednoduchý recepty nenapadly 😀

  2. Katka napsal:

    Terezko byla výborná! Super nápad. Miluju tyhle rychlé a jednoduché recepty. 😊

  3. Jířa napsal:

    Pravé jsem uvarila a skoro celou sama snedla ☺️ Výborná, jednoduchá, sytá. Kombinace na jedničku 👏👏

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky