Ředkvičková pomazánka

Dietní, zdravá a úžasně osvěžující...

Březen 27, 2017

Mám moc ráda pomazánky. Když přijde jaro, mám chuť na ty lehké, se zeleninou. Napadla mě ředkvičková. Jemná chuť sýru cottage krásně kontrastovala s pálivými ředkvičkami a jarní cibulkou. Určitě si ji brzy zopakuji! Cottage navíc, jak víte, je naprosto zdravý a dietní sýr. Ten den jsem ještě upekla kváskový celozrnný chléb. Jíst pomazánku namazanou na něm byla neskutečná dobrota.

 

ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA

 

Doba přípravy: do 15 min.

 

 

Na 2 velké nebo 4 menší porce budete potřebovat:

 

8 ředkviček očištěných a nasekaných na drobné kousky

1 jarní cibulku pokrájenou nadrobno

150 g sýru cottage

100 g Lučiny

sůl

 

 

Postup:

  1. Cottage vyklopte do sítka a nechejte ho vykapat, aby pomazánka nebyla moc tekutá.
  2. Smíchejte cottage s Lučinou a pak k nim přidejte ředkvičky a jarní cibulku. Osolte a máte hotovo.
  3. Servírujte na čerstvý chléb. Pomazánka je skvělá i druhý den, když se rozleží.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky