Pečené citrónové kuře

Svěží jarní oběd...

Duben 1, 2017

 Kuře se dá péct na nespočet způsobů. Tenhle recept mě napadl při pohledu z okna na přicházející jaro. Čerstvá pažitka na mě doslova volala: „Utrhni si mě!“ A tak bylo rozhodnuto. V kombinaci s citrónem a olivovým olejem vytvořila na kůžičce úžasně svěží chuť.

PEČENÉ CITRÓNOVÉ KUŘE

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 2 hod.

 

Nachystejte si:

 

1 kuře

sůl

50 ml olivového oleje

3 lžíce nasekané pažitky

kůru z 1 citrónu

šťávu z ½ citrónu

½ citrónu (na vložení do kuřete)

1 lžíci mleté sladké papriky

5 plátků másla + 5 plátků másla na dokončení

 

 

Postup:

  1. Kuře omyjte, osušte a vetřete mu do kůže sůl. Rozpalte troubu na 200´C.
  2. V misce smíchejte polovinu oleje, citrónovou kůru se šťávou a pažitku. Z obou stran pak kuře touto směsí potřete. Půlku citrónu vložte do kuřete.

  3. Kuře ještě zasypejte paprikou a dejte ho do pekáče. Zbylý olej nalijte k němu. Poklaďte na maso plátky másla.

  4. Pečte kuře 1, 5 hodiny přikryté, podle potřeby ho podlijte vroucí vodou. Půl hodiny před koncem na maso dejte zbylé máslo a dopékejte odkryté. Vytvoří se krásně křupavá kůžička.
  5. Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky