Šťavnatá buchta s ovocem a kefírem

Úžasně vláčná dobrota...

26 dubna, 2017

Vynikající buchta pro jakoukoliv sezónu. Když máte zmrazené ovoce, můžete si ji dopřát kdykoliv. Málo cukru, úžasná vláčnost díky kefíru a příjemná kyselost ovoce. Opečené mandličky tuhle slast ještě podtrhnou. A navíc je to opravdu rychlovka!

 

 

ŠŤAVNATÝ OVOCNÝ KOLÁČ S KEFÍREM

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: cca. 35 – 40 min.

 

 

Na menší hluboký plech 36 x 25 cm:

 

250 g hladké mouky

100 g mletých mandlí

150 g třtinového cukru

½ sáčku kypřícího prášku

špetka soli

175 g změklého másla

3 vejce

kůra z 1 citrónu

180 ml kefíru

ovoce – např. meruňky + červený rybíz (čerstvé či mražené)

 

sekané mandle na posypání

3 lžíce medu na polití (tuhý rozehřejte)

 

 

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C. Formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou nebo krupicí.
  2. Nejlépe v robotu smíchejte všechny ingredience, vznikne vám polotekuté, trochu lepivé těsto.
  3. Přesuňte těsto do formy, naskládejte na něj ovoce, posypejte mandlemi a pocákejte medem.

  4. Pečte asi 35 – 40 min. Že je buchta hotová, poznáte podle špejle. Po zapíchnutí do těsta na ní nezůstanou drobečky. Okraje budou zlatavé.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky