Těstoviny penne se špenátem

Svěží oběd za pár minut na stole...

Květen 6, 2017

Těstoviny jsou tak vděčné.. Kdo by je neměl rád? Stačí pár kvalitních surovin a vytvoříte vynikající pokrm. Já jsem tentokrát sáhla po špenátu. Raz, dva, tři.. a oběd byl na stole. Klidně si k této variantě přidejte ogrilované kuřecí maso a bude to mňamka.

 

 

TĚSTOVINY PENNE SE ŠPENÁTEM

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: do 15 min.

 


Na 2 porce si nachystejte:

 

těstoviny penne (čerstvé nebo sušené)

2 lžíce másla

2 stroužky česneku posekané nadrobno

hrst piniových oříšků

svazek čerstvého špenátu

100 ml smetany

sůl

čerstvě mletý pepř

parmezán

 

olivový olej k podávání

 

 

Postup:

 

  1. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny tak, aby byly ´al dente´, tedy na skus.
  2. Špenát pořádně operte a několikrát vypláchněte, kousnout do kamínku je hodně nepříjemné. Pak mu odřízněte stonky.
  3. Nyní orestujte na másle česnek s piniovými oříšky, stačí minuta.
  4. Vhoďte špenát a míchejte. Nechejte ho opékat maximálně 3 minuty. Bohatě to stačí. Zachová si krásnou barvu a vitamíny.
  5. Přilijte smetanu, osolte, opepřete a nasypejte do pánve i uvařené těstoviny. Promíchejte, aby se krásně obalily ve smetaně.

  6. Naservírujte na talíř, posypejte parmezánem a kolem nalijte olivový olej.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky