Přírodní vepřové plátky

Výborná chuť téměř z ničeho...

Květen 10, 2017

Nějak si neumím vysvětlit, kde se berou ty chutě, když maso pouze solím a jemně pepřím. Každopádně je to veliká mňamka, která vám možná připomene dětství. Já úplně zbožňuji, když se bramborová kaše smíchá s tou skvělou šťávou.. Musím říct, že moje děti tohle masíčko milují úplně stejně!

 

 

PŘÍRODNÍ VEPŘOVÉ PLÁTKY

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 1 hod.

 

Pro 4 osoby si nachystejte:

 

4 lžíce slunečnicového oleje

4 plátky vepřové kotlety nebo ořechu

sůl

čerstvě mletý pepř

4 lžíce hladké mouky

vývar k podlévání (může být i vroucí voda)

 

 

 

Postup:

  1. Plátky masa omyjte, osušte a naklepejte z obou stran.
  2. Maso osolte, opepřete (čerstvě mletý pepř je nejlepší) a obalte ze všech stran v mouce.

  3. V nepřilnavé hluboké pánvi rozpalte olej a plátky v něm zprudka z obou stran opečte, dokud se nezatáhnou.
  4. Teď ztlumte teplotu plotny, maso trochu podlijte – nemělo by plavat – a během hodiny, kdy se bude dusit, to ještě několikrát zopakujte. Je možné, že se maso bude díky mouce lepit ke dnu. Toho se neděste, uvolněte ho ode dna a tekutinu promíchejte. Vznikne z toho ve finále výborná šťáva s takovými výpečky.
  5. Plátky podávejte s bramborovou kaší. Recept na tu moji najdete zde: Bramborová kaše

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky