Těstoviny s hruškou a gorgonzolou

Dokonalá souhra...

Květen 23, 2017

Spojení sladké hrušky a specificky silné chuti italské gorgonzoly je geniální. Krásně k sobě ladí, a když si k nim dopřejete čerstvé těstoviny, zajistíte si velký úspěch. A opět jak u všech italských receptů: Příprava je neskutečně jednoduchá a rychlá. Potřebujete pouze kvalitní suroviny.

 

TĚSTOVINY S HRUŠKOU A GORGONZOLOU

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 10 min.

 


Ingredience na 2 porce:

 

těstoviny (např. penne – nejlépe čerstvé)

2 lžíce másla

1 šalotka nasekaná nadrobno

2 hrušky

100 g gorgonzoly

100 ml sladké smetany

hrst nasekané čerstvé bazalky

sůl

 

 

 

Postup:

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě ´al dente´, tedy na skus.

 

  1. Hrušky zbavte jádřinců, odložte půlku jedné z nich na ozdobu a zbylou jednu a půl nakrájejte na kostičky.

 

  1. Rozehřejte si v nepřilnavé pánvi máslo a vhoďte na něj šalotku. Zlehka ji opečte a přidejte hrušky. Restujte asi 2 minutky, dokud základ nechytí lehce zlatavou barvu.

  1. Přidejte rozdrobenou gorgonzolu a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Zalijte smetanou a prohřejte. Nenechte už omáčku vařit.

 

  1. Do pánve vložte přecezené těstoviny, zasypejte bazalkou, osolte a vše spolu krásně promíchejte.

 

  1. Servírujte s plátky z poloviny hrušky, kterou jste si odložili stranou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky