Kuřecí filety s tymiánovou omáčkou

Hedvábná jemnost...

1 června, 2017

Pokud máte chuť na něco opravdu jemného, zkuste tuto omáčku s kuřecím masem. Měli byste mít čerstvý tymián. Ten se postará o nenahraditelnou vůni. Smetana zase zajistí hedvábnou jemnost. Uspějete i u dětí!

 ♥ Na kuřecím mase nešetřete. Když můžete, kupujte bio. Pokud ne, zajděte k řezníkovi. Už na velikosti poznáte ten rozdíl. A o chuti ani nemluvím. 

 

 

KUŘECÍ FILETY S TYMIÁNOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba přípravy: 1 hod.

 

 

Pro 4 strávníky si připravte:

 

2 lžíce másla

2 cibule nakrájené na kostičky

2 velké stroužky česneku rozmáčknuté nožem

3 velká kuřecí prsa (4 menší)

sůl

velká hrst čerstvého tymiánu – aspoň 4 snítky nechejte na dokončení

150 ml sladké husté smetany

 

 

Postup:

  1. Na másle v hluboké pánvi opékejte cibuli, dokud nezačne růžovět. Pak k ní vhoďte česnek a celé stonky tymiánu. Restujte je spolu asi 2 minuty.
  2. Mezitím si omyjte, osušte a naporcujte kuřecí prsa –  na filety. Měly by být vyšší. Osolte je.
  3. Maso zprudka ze všech stran opečte na základu a když se zatáhne, podlijte jej vroucí vodou tak, aby neplavalo. Duste hodinu pod pokličkou a průběžně podlévejte.


  4. Ke konci vyjměte maso z pánve a šťávu přepasírujte přes síto. Nalijte do ní smetanu, prohřejte a naházejte do omáčky ještě zbylé lístky tymiánu (tentokrát bez stonku). Podávejte třeba s těstovinami.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky