Rukolový salát s grilovaným kuřecím masem

Lehký letní oběd nebo večeře...

22 června, 2017

Po rukole se mohu doslova „umlátit“. Dokonce si ji pěstuji na zahrádce. Zbožňuji její štiplavou a osvěžující chuť. Vězte, že je plná vitamínů. Dávám si ji jako přílohu ke steakům místo brambor. Míchám si ji s olivovým olejem, opečeným česnekem a piniovými oříšky. Vymyslela jsem z ní dokonce polévku (Ředkvičková polévka s rukolou ) A vyrábím z ní různé saláty. Tentokrát třeba tenhle.

 

 

RUKOLOVÝ SALÁT S GRILOVANÝM KUŘECÍM MASEM

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 10 min.

 

 

Na 1 porci si nachystejte:

 

1 kuřecí prso

sůl

čerstvě mletý pepř

½ lžičky kari koření

2 hrsti rukoly

2 koktejlová rajčátka

2 plátky slaniny

kousek parmazánu nakrájeného na plátky

menší hrst nasekané čerstvé petrželky

4 lžíce prvotřídního olivového oleje

 

 

Postup:

  1. Kuřecí maso omyjte, osušte, potřete olivovým olejem a ochuťte solí, pepřem a kari kořením. Poté jej ogrilujte z každé strany 4 – 5 minut.
  2. Opečte zprudka nasucho slaninu.
  3. Na talíř naservírujte omytou rukolu s rajčátky, polijte 2 lžícemi olivového oleje, zbytek oleje rozlijte po stranách talíře a posypejte petrželkou.
  4. Hotové maso nakrájejte na silnější proužky, které položíte na rukolu. Mezi plátky masa vložte plátky parmezánu. Slaninu dejte stranou na kraj talíře.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky