Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Letní sen...

25 června, 2017

Je nějaké jídlo tak typické pro léto jako zrovna jahodové knedlíky? Když jsem je dnes připravovala, přála jsem si, aby byly tak dobré, že na ně moje děti budou celý život vzpomínat. Tvarohové těsto je jednoduché na přípravu a moc dobré na chuť.  Pro dnešek byla celá rodina naprosto unešená a všichni tři se předháněli v pochvalných výkřicích.

 

 

JAHODOVÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: 5 min.

 

 

Na cca. 16 knedlíků budete potřebovat:

 

250 g polohrubé mouky

250 g tučného tvarohu (ne vaničkového)

1 vejce

1 lžičku kypřícího prášku

špetku soli

16 velkých pevných jahod – omytých a zbavených stopek

 

tvaroh k podávání (buď nastrouhaný tvrdý, nebo měkký)
rozpuštěné máslo
moučkový cukr

 

Postup:

  1. Z mouky, tvarohu, vajíčka, kypřícího prášku a soli vypracujte hladké těsto. Já to nechávám na robotovi.

  2. Na válu posypaném moukou vyválejte z těsta placku. Průběžně odkrajujte čtverečky, které ještě rozválíte dotenka.

  3. Do každého čtverečku zabalte jahodu tak, aby nevykukoval ani kousíček. Při vaření by se do knedlíku dostala voda a popraskal by.

  4. Ve velkém kastrolu přiveďte k varu vodu a do ní pak opatrně vložte knedlíky. Asi za 5 minut budou hotové. Vyplavou na povrch.
  5. Každý má svůj způsob, čím si na talíři knedlíky vylepšit. Já zbožňuji smíchat si měkký tvaroh, rozpuštěné máslo a moučkový cukr. A rozhodně s nimi nešetřím. Někdo dává přednost tvrdému tvarohu, který nastrouhá, někdo knedlíky polévá smetanou. Fantazii se meze nekladou!

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Jahodové knedlíky z tvarohového těsta”

  1. Lenka Kárská napsal:

    Ahoj, diky moc. Snazim se ted co nejvice receptu sehnat z jahod. Jinak zkousela jsi jahodove tiramisu? Ja ho ted delala o vikendu a bylo vyborne. Kdybys mela zajem, tak recept je zde – http://blog.decodoma.cz/jahodove-tiramisu-ii/

Napsat komentář: Lenka Kárská Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky