Kuřecí řízky v arašídové krustě

Nová chuť klasického řízku...

26 července, 2017

I řízky se dají připravit na spoustu způsobů. Mě zaujal obal z arašídů. Recept jsem objevila v německém kuchařském časopisu. Výsledek byl famózní. Měla jsem obavy, jak se bude pracovat s obalem, ale šlo to náramně snadno. Arašídy jsou totiž mastné, krásně proto na mase drží. Určitě tuto dobrotu zkuste!

 

KUŘECÍ ŘÍZKY V ARAŠÍDOVÉ KRUSTĚ

 

Doba přípravy: cca. 30 min.

Doba vaření:  20 min.

 

 

Pro 4 milovníky řízků budete potřebovat:

 

4 kuřecí řízky

200 g loupaných, pražených solených arašídů

4 velké lžíce hladké mouky

1 lžíci cukru krupice

3 vejce

3 lžíce mléka

100 g strouhanky

sůl

pepř

olej na smažení (já kombinuji 2/3 slunečnicového s 1/3 olivového)

 

 

 

Postup:

  1. Maso očistěte, omyjte a osušte, případně seřízněte na ideální tloušťku. Osolte jej a opepřete.
  2. Arašídy namelte najemno a smíchejte je v misce, ve které budete obalovat, s moukou a cukrem.

  3. V druhé obalovací misce rozšlehejte vejce s mlékem.
  4. Do třetí misky přijde strouhanka.
  5. Přišla řada na obalování: Maso nejdříve vykoupejte ve vajíčku a mléce, poté obalte pečlivě v arašídech. Pěkně je na maso přimáčkněte. Vraťte je zpět do vaječné koupeli a nakonec obalte ze všech stran ve strouhance.
  6. Opékejte zvolna řízky dozlatova. Skvělou přílohou jsou opečené brambory nebo klidně nějaký salát.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky