Eintopf s mrkví a bílými klobáskami

Něco mezi polévkou a hlavním jídlem...

4 srpna, 2017

Eintopf, neboli pokrm z jednoho hrnce. Jídlo tolik typické pro německou kuchyni. Přiznejme si, že je to velice sympatické. V jednom hrnci uvaříte celý oběd nebo večeři. Věřte, že existuje nekonečno možností, jaké suroviny spolu nakombinovat a výborně se najíst! 

 

 

EINTOPF S MRKVÍ A BÍLÝMI KLOBÁSKAMI

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 30 min.

 

 

Na 4  porce budete potřebovat:

 

3 lžíce olivového oleje

2 cibule posekané nadrobno

500 g menších brambor oloupaných a nakrájených na 0,5 cm silná kolečka

500 g mrkve oloupané a nakrájené na 0,5 cm silná kolečka

800 ml zeleninového / drůbežího vývaru (nejlépe domácího)

4 velké bílé klobásy nebo 12 malých

4 lžíce hrubozrnné hořčice

sůl

čerstvě mletý pepř

hrst nasekané čerstvé petrželky

 

 

Postup:

  1. Na 2 lžících oleje nechejte v kastrolu zesklovatět cibuli. Pak k ní přidejte brambory a zalijte polovinou vývaru. Nechejte vařit při mírné teplotě 10 minut.
  2. Mezitím si opečte na lžíci oleje klobásky ze všech stran do světle hnědé barvy. Vyjměte je a nakrájejte na kolečka.

  3. K bramborám teď přidejte mrkev a zbytek vývaru. Vařte dalších 15 minut.
  4. Ke konci vmíchejte do eintopfu klobásky a hořčici. Osolte, opepřete a nechejte ještě prohřát. Vznikne vám úžasná šťáva, která bude skoro jako polévka.
  5. Před podáváním posypejte petrželkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky