Pečená kuřecí stehna na česneku a citrónu

Středomořská chuť u vás doma...

21 srpna, 2017

Pečené kuře je tak vděčné jídlo! Nejen proto, že je cenově dostupné a tak oblíbené, ale dá se připravit na tolik způsobů! Když ho budete péct pomalu, získáte křehké a šťavnaté maso. Když nebudete šetřit máslem, budete se pak moci zakousnout do nádherně křupavé kůrčičky. Moje dnešní varianta je taková středomořská. Určitě vám moc zachutná!

 

PEČENÁ KUŘECÍ STEHNA NA ČESNEKU A CITRÓNU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 2 hod.

 

Pro 4 osoby budete potřebovat:

 

50 ml olivového oleje

4 lžíce másla + 4 lžíce másla před dokončením

4 kuřecí čtvrtky

sůl

1 lžíci mleté papriky

2 lžíce kmínu

1 paličku česneku překrojená napůl

1 očištěný citrón nakrájený na osminy

5 lístků šalvěje

2 snítky rozmarýnu

 

Postup:

  1. Rozpalte troubu na 180´C.
  2. Do pekáče nalijte polovinu olivového oleje. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky z obou stran osolte a posypte paprikou. Zalijte je zbývajícím olejem a pak na ně rovnoměrně nasypejte kmín.
  3. Kolem kuřete rozprostřete česnek a kousky citrónu, přidejte šalvěj a rozmarýn.


  4. Vložte pekáč přiklopený víkem do trouby a pečte 1, 5 hodiny. Poté odstraňte víko, na stehna položte plátky másla, aby se vytvořila kůrčička. Zesilte teplotu na 200´C (podle barvy) a dopékejte ještě půl hodiny odkryté.

  5. Kuře podávejte se salátem, bramborami nebo rýží.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky