Vánoční čokoládové kytičky

Křehké, jemné, plné čokolády...

20 listopadu, 2017

Když jsem recept na tyto milé kytičky našla v rakouském časopise, srdíčko mi zaplesalo radostí, že nejde o nic složitého. Když jsem ochutnala výsledek, bylo mi okamžitě jasné, že tohle cukroví se u nás usadí. Je jedno, jestli kytičky slepíte Nutellou (šíleně dobré) nebo marmeládou. Chuť bude božská. Myslím, že velký podíl na tom má nastrouhaná čokoláda. Je to prostě takové poctivé cukroví. Zdobit polevou ho můžete, ale nemusíte. To už nechám na vaší fantazii.

 

 

VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÉ KYTIČKY

 

Doba přípravy: 20 min. + 40 min. na chlazení těsta

Doba pečení: jeden plech 8 – 9 min.

 


Ingredience na cca. 40 – 50 kytiček:

 

300 g hladké mouky

110 g moučkového cukru

200 g másla

2 žloutky

120 g nastrouhané hořké čokolády

špetka soli

mouka na pracovní plochu

 

náplně (lískooříškový krém, marmeláda, apod.)

 

 

Postup:

  1. Ze všech surovin vypracujte těsto. Mně pomohl robot. Vytvořte kouli, zabalte ji do potravinové fólie a vložte do chladničky na 40 minut.

  2. Na pomoučené pracovní ploše rozválejte těsto do výšky asi 2,5 mm a poté vykrajujte kytičky nebo libovolné tvary. Já jsem zpracovala nejdřív polovinu a druhá se zatím chladila. S teplým těstem se pracuje špatně. Rozehřejte troubu na 170´C, horkovzdušnou na 150´C.
  3. Vykrájené tvary skládejte na plech. Vložte do trouby a pečte 8 – 9 minut. Doporučuji zapnout minutku, abyste na cukroví nezapomněli a nespálili ho. Po vytažení z trouby budou kytičky ještě měkké, nechte ho vychladnout.
  4. Studené kousky slepujte libovolnou náplní, můžete namočit půlky do polevy a dozdobit.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky