Domácí sušenky

Překvapivé složení...

20 září, 2016

 Existují hromady receptů na domácí sušenky. Zkuste tenhle. O co víc vás zaskočí kukuřičné lupínky, o to příjemnější překvapení pro vás bude jejich úžasná chuť! Pokud je upečete dětem, nepočítejte s tím, že dlouho vydrží.

cornflakes

DOMÁCÍ SUŠENKY

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba pečení: cca. 15 min.

 

susenky-s-coko

 


Na asi 3 – 4 plechy budete potřebovat:

 

300 g hladké mouky

1 lžičku kypřícího prášku

½ lžičky soli

1 lžičku skořice

250 g másla

200 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

2 lžíce javorového sirupu

2 vejce

100 g nasekaných lískových ořechů

60 g kukuřičných lupínků (corn flakes)

100 g ovesných vloček

čokoládové čočky (nemusí být)

 Používám čokoládové čočky (ve skutečnosti polevu) od firmy Carla. Sypu je i do muffinů. Během pečení se mírně roztečou a jsou skvělé! 

 

poleva-tmava-new-doypack-3d

 

Postup:

 

  1. Předehřejte si troubu na 180´C. V misce smíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a skořici. Ručním šlehačem vyšlehejte máslo s oběma cukry do pěny. Poté vmíchejte javorový sirup.
  2. Do směsi přidejte vejce a míchejte tak dlouho, dokud se nevytvoří tuhý máslový krém. Do krému teď patří moučná směs. Obě hmoty promíchejte a přidejte oříšky, lupínky, vločky a nakonec čokoládové čočky, pokud je použijete. Vypracujte těsto.
  3. Z těsta tvarujte rukama kuličky, které na plechu vyloženém pečícím papírem „rozplácnete“ do bochánku. Teplo se samo postará o to, že se bochánek mírně rozteče do tvaru placaté sušenky. Nezapomeňte na dostatečné odstupy, aby se sušenky nenalepily na sebe. Pečte 10 – 15 minut, dokud sušenky nezezlátnou. Nezalekněte se toho, že jsou měkké, při chladnutí změní konzistenci. Nesmíte je nechat vysušit!

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky