Krůtí roláda se sušenými rajčaty a gorgonzolou

Jemné se snoubí s pikantním...

Září 23, 2016

Tento recept patří opět k mým spontánním nápadům. Občas se prostě jen postavím k ledničce, chvíli do ní hledím a přijde myšlenka. Tu pak dotáhnu při dalším dlouhém pohledu do své bylinkové zahrádky. Myslím, že tohle se vážně povedlo!

 

KRŮTÍ ROLÁDKA SE SUŠENÝMI RAJČATY A GORGONZOLOU

 

Doba přípravy:  15 min.

Doba vaření + pečení: cca. 2 hod.

img_1985-large


Na 1 roládku (pro 2 osoby) budete potřebovat:

 

1 vykoštěné krůtí stehno

sůl

čerstvě mletý pepř

100 g gorgonzoly

asi 8 sušených rajčat (v oleji)

5 lístků šalvěje

2 lžíce olivového oleje

100 ml skvělého bílého vína

domácí vývar na podlévání

 

kuchyňský provázek

 

img_1939-large

 

 

Postup:

 

  1. Krůtí vykoštěné stehno omyjte, osušte a rozklepejte po obou stranách pod fólií na co největší placku. Jen pozor, abyste maso neproděravěli. Osolte a opepřete z obou stran.
  2. Sušená rajčata vyjměte z oleje a rozkrájejte na drobné kousíčky. Smíchejte je z rozmělněnou gorgonzolou a k nim přidejte šalvěj nasekanou nadrobno. Vznikne vám taková lepivá hmota, ale nebojte se toho. Rozetřete (nejlépe rukama) náplň na maso.befunky-collage-large
  3. Opatrně plát masa zaviňte do rolády, výběžky, které budou vykukovat, zkuste zastrčit. Svažte roládku kuchyňským provázkem.
  4. Rozpalte troubu na 200´C. Na plotně – nejlépe v pekáči, který pak vložíte do trouby, orestujte na oleji roládu postupně ze všech stran dozlatova. Přilijte víno, nechte ho zredukovat do půlky a přilijte vývar.3-large

 

  1. Pekáč zakryjte víkem, vložte ho do rozpálené trouby a pečte hodinu. Občas zkontrolujte, zda nepotřebuje roláda podlít, zároveň ji polévejte výpekem. Po hodině víko sundejte, ztlumte teplotu na 180´C a ještě dopečte asi půl hodiny.

 

  1. Hotovou roládku nakrájejte na plátky, polijte šťávou a podávejte třeba se šťouchanými bramborami. Recept najdete zde: šťouchané brambory s bylinkami.img_1975-large

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky